Children-at-Auschwitz-1

Voetveeg: Moslims zijn de nieuwe Joden?

Het publieke debat in Nederland staat natuurlijk permanent bol van de idiote historische vergelijkingen maar er is er één die de laatste tijd opgeld doet die van een arzuaslanistische krankzinnigheid getuigt: moslims zijn de nieuwe Joden. Als niet alleen openlijke antisemieten als de nationale kansenparel Appa of de hijgerige hezbollahist (dixit Schopenhauer) Abu Ja Ja maar ook een ‘professor’ geschiedenis als Leo Lucassen haar regelmatig gebruikt, dan is het tijd dat omejan even in de pen kruipt om wat duidelijk te maken.

De ‘nieuwe Joden’ – als je daar al van zou willen spreken – dat zijn dan in eerste instantie simpelweg de nakomelingen van de oude Joden die de massaslachting van de nazi’s en eeuwenlang christelijk antisemitisme en daaruit voortkomend antisemitisme in de islamitische wereld overleefd hebben! En wederom, 70 jaar na de Shoah is antisemitisme, mede onder invloed van de islam, weer aan een terugkeer bezig in Europa. Iedere keer als ik langs De Hollandse Schouwburg rij en de permanente bewakingspost zie, wetende wat zich daar in 1942/43 heeft afgespeeld, dan schaam ik mij diep als Amsterdammer!

Het enige verschil tussen de oude en de ‘nieuwe Joden’ is dat die laatsten sinds 1948 een eigen land, Israël, hebben om naar te vluchten als de nood aan de man komt. En dat is maar goed ook. Bijna een miljoen ‘nieuwe Joden’ van eeuwenoude Joodse gemeenschappen uit Islamitische landen vonden er een veilige haven na 1948. En laat het nu juist dat land zijn, dat voor de meeste moslims onverteerbaar is en vaak de aanleiding vormt, om het antisemitisme dat in de onaantastbare woorden van hun god, de koran, vast verankerd ligt, de vrije loop te laten. Snapt u het nog? De vergelijking ‘moslims zijn de nieuwe Joden’?

Ja, islamofobie is een probleem maar laten we het niet overdrijven met absurde vergelijkingen. Bovendien lijkt de islam vooralsnog zelf de grootste veroorzaker van dit probleem. De islam is een religie die je in het vrije westen, als je slim bent, per direct achter je kunt laten. Die keuze werd de oude Joden in het onvrije westen van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog nooit gelaten. Laten we dit goed in onze oren blijven knopen en domme vergelijkingen achterwege laten. Niet alleen op een dag als vandaag. Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *