headers_rembrandt

Over de AOW-ers op de door Israel bezette Westbank

Ondergetekende heeft de laatste dagen bewust even gewacht op meer informatie over het dossier inzake de Nederlandse AOW-ers die op de Westbank wonen. Na het oorspronkelijke artikel in het NRC van afgelopen zaterdag die de zaak aan het licht bracht, ging de #ophef carrousel natuurlijk direct in overdrive want Israel. Hoewel de gretigheid en manier waarop Pallygek links zich in het onderwerp stortte een bekende putlucht deed bovendrijven, waren de frames van ultrazionistisch rechts van een andere stinkende wasem die zoals gewoonlijk qua leugenachtigheid en perfide verdachtmakerij een hoogtepunt bereikte op, het waar het ‘hun beloofde land aangaat’, Boldoot Blog (dixit Schopenhauer) Opiniez.

Vanochtend las ik het uitgebreide onderzoeksjournalistieke artikel van het NRC over deze zaak inclusief alle e-mails, beleidsnota’s etc. Het enige dat mij stoorde en niet van objectiviteit getuigde in het artikel was de benaming ‘kolonisten’ die de NRC-journalisten steevast aan de Nederlandse AOW-ers op de Westbank geven. Hoewel men ze formeel internationaal rechterlijk zo zou kunnen noemen, bewaar ik die naam liever voor de religieus nationalistische neo-fascisten die met hulp of chantage van verschillende Israelische regeringen de Westbank daadwerkelijk gekoloniseerd hebben. Veel Israeli’s, waaronder ik me ook ouderen met een AOW kan voorstellen, wonen immers niet op de Westbank vanuit ideologische motieven maar omdat de kosten voor levensonderhoud, en dan met name de woonlasten, binnen de groene lijn schrikbarend hoog zijn, maar dat terzijde.

Ondanks het te verwachten gedraai en gefrommel van Minister Lodewijk Asscher en het frame van het CIDI, dat overigens zelf vanaf 2006 een actieve lobby heeft gevoerd om de volgens de wet bepaalde korting van de desbetreffende AOW-ers tegen te gaan, is de zaak zo klaar als een klontje. De Holocaust slachtoffers – dat zijn er maar 7 en niet de hele groep zoals de ANTISEMITISME!-roepers ons willen doen geloven – genieten terecht bescherming tegen financiële korting middels de WOS. Hun korting wordt terecht aangevuld. Liefst vanuit het hart maar anders omdat de Nederlandse staat medeverantwoordelijk is voor het leed wat hen is aangedaan en overkomen 75 jaar geleden. De rest van de groep van Nederlandse AOW-ers op de Westbank is vanaf het begin af aan op de hoogte geweest van de wettelijk bepaalde korting. Zij die in dat geval bewust op de bezette Westbank – ja niet ‘betwiste’ Westbank en al helemaal niet Judea en Samaria – zijn blijven wonen of die bewust fraude hebben gepleegd door op te geven dat ze in Israel woonden, dienen met terugwerkende kracht het teveel uitgekeerde bedrag terug te betalen. Ja, en dit geldt ook voor de soortgelijke gevallen in de Westelijke Sahara!

Formeel dient de Tweede Kamer de nu verantwoordelijke minister Lodewijk Asscher op basis van de fouten die zijn voorgangers gemaakt hebben – het niet uitvoeren van de wet en het niet of fout informeren van de kamer –  naar huis te sturen. Opvallend in de zaak die al meer dan tien jaar sleept is de rol van de betrokken CDA-bewindslieden die er alles aan deden om de wet buiten controle van de kamer en uit het zicht van de media, te omzeilen. Het CDA ligt sinds zij één keer meestemde met een Israel-kritische motie van het PvdA nogal onder vuur van ultrazionisten als Esther Voet en eerder genoemd Boldoot Blog. CDA-ers zijn inmiddels ‘verraders’ een kwalificatie die gezien dit hele verhaal over AOW-ers op de Westbank op een andere onbedoelde manier meer betekenis heeft gekregen. De door Boldoot Blogger Uri van As geframede ‘Roomsche’ of paapse antisemiet (een pleonasme voor deze koning van de Suske en Wiske alliteraties) Frans Timmermans – PvdA-er en dus ook net als Asscher Israel-hater – zette zelfs in 2014, zijn wel bekende emotionele kwaliteiten in om de wet die korting tot gevolg had, te doen omzeilen.

Natuurlijk zal Asscher noch opstappen noch weggestuurd worden. De ‘Israel-haters’ van de PvdA, de partij van Asscher, zullen hem samen met de ‘antisemieten’ van het CDA, de ruggengraatloze VVD, de gristengekkie Israel-dwepers en natuurlijk de PVV – die het liefst zou zien dat de Nederlandse staat bovenop de teveel betaalde uitkering alle AOW-ers op de Westbank een AR-15 ter beschikking zou stellen – laten dat niet gebeuren. Dat zal ondergetekende trouwens ook verder een worst wezen. Tegen de tijd dat er over gedebatteerd gaat worden in de kamer zijn we allemaal al weer met de nieuwe #ophef bezig. En gelijk hebben we natuurlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *