Over de AOW-ers op de door Israel bezette Westbank

Ondergetekende heeft de laatste dagen bewust even gewacht op meer informatie over het dossier inzake de Nederlandse AOW-ers die op de Westbank wonen. Na het oorspronkelijke artikel in het NRC van afgelopen zaterdag die de zaak aan het licht bracht, ging de #ophef carrousel natuurlijk direct in overdrive want Israel. Hoewel de gretigheid en manier waarop Pallygek links zich in het onderwerp stortte een bekende putlucht deed bovendrijven, waren de frames van ultrazionistisch rechts van een andere stinkende wasem die zoals gewoonlijk qua leugenachtigheid en perfide verdachtmakerij een hoogtepunt bereikte op, het waar het ‘hun beloofde land aangaat’, Boldoot Blog (dixit Schopenhauer) Opiniez.

Lees verder Over de AOW-ers op de door Israel bezette Westbank

Zelfreflectie (1)

Nadat ik een jaar mijzelf als een stahlhelm door de rosbief heb binnen proberen te wringen in de zichzelf pijpende (online) media is het wellicht tijd om de balans op te maken. Dus u begrijpt, dit wordt een genuanceerd verhaal. Was het een succes? Ja, want ik heb geschreven, veel geschreven en best veel geleerd ook. Weer een ervaring rijker en illusies had ik al niet zo veel meer. Ik weet niet of de balans in positieve of negatieve zin gewogen moet worden. Beter van niet. Veel positiviteit heb ik namelijk niet gebracht, denk ik. Er is veel gezeik. Het nieuws of de actualiteit is geen kleine huis op de prairie. Ik ben negatief, onaardig en beledigend geweest naar veel mensen. Ondanks mijn harde stijl heb ik wel altijd duidelijk proberen te maken dat ik in de echte wereld gewoon een aardige gozer ben. Maar zowel in het echte leven als online, heb ik soms last van een Djinn waardoor de boodschap niet helemaal overkomt.

Lees verder Zelfreflectie (1)

Briefje van Omejan: aan alle Batavirus lezers

Beste Bataviristen,

Allereerst dank voor het lezen van Batavirus. Het waren 5 mooie maanden waarin we met het hele team in betrekkelijk korte tijd toch best iets neer hebben gezet. Door futuliteiten en gedoe die het vermelden echt niet waard zijn, is de site Batavirus nu verdwenen maar ik hoop dat het batavirus voort zal woekeren. Met andere schrijvers van de site wordt nu rustig gekeken of er mogelijkheden zijn om door te gaan en de content, die zoals een aantal van jullie terecht aangaven echt een uniek geluid vormt tussen de kliekjes links en rechts in het publieke ‘debat’, op een nieuw platform te plaatsen. Tot die tijd zal ik, als ik wat te melden heb, op dit blogje publiceren. Tevens zal ik wat belangrijke eigen stukken van de afgelopen 5 maanden voorlopig hier plaatsen. Nogmaals dank voor het lezen en alle grappen, kritiek (veel te weinig helaas), discussies, complimenten en overige reacties naar aanleiding van de stukken.

Amsterjan

Briefje van Omejan: aan de LHTB-gemeenschap

Beste Holebi’s

In de sociale media maar ook in mijn persoonlijke omgeving heb ik na de gerichte homofobe aanslag in Orlando nu meerdere keren de vraag ‘waar zijn alle Charlie’s nu het om de homogemeenschap gaat?’ voorbij zien komen. Een terechte vraag die nu hij een paar dagen ingezonken is, ik mij ook persoonlijk aantrek. Het is inderdaad zo dat de algehele zichtbare verontwaardiging en daarmee associatie met jullie gemeenschap ondanks de vele herdenkingen en wake’s voor de slachtoffers aanzienlijk minder is dan bij de aanslag op Charlie Hebdo. De deels persoonlijke verklaring die ik hiervoor zal geven, dient niet als excuus. Integendeel. Het is een zelfkritisch verslag over waarom ik vind dat ik eerder in de pen had moeten klimmen dat hopelijk herkenbaar is voor veel hetero’s voor wie homoseksualiteit, gelukkig, heel gewoon is.

Lees verder Briefje van Omejan: aan de LHTB-gemeenschap

Voetveeg: Denk tot de 4e macht

Tjonge, tjonge, het wordt leuker en leuker in de Nederlandse media en politiek! Het ietwat doorzichtige maar hilarische filmpje van de moslimsbroeders van Denk, aangevuld met de verherverparticipeerde racisme BN-er Windvana Simons, blijkt een vlucht naar voren nu Öztürk onder het vergrootglas komt te liggen van de vierde macht vanwege nota bene zijn volstrekt Limburgse benadering van politiek en zakken vullen. Öztürk werd al angstvallig uit beeld gehouden de laatste tijd, maar ondergetekende dacht dat dat meer te maken had met zijn toch overduidelijke postkamer competenties, anticiperend op zijn komende functie binnen de fractie.

Lees verder Voetveeg: Denk tot de 4e macht

Briefje van Omejan: aan ‘culturele moslims’ die stiekem niks met de Ramadan hebben

Beste mensen,

Het kan niemand – en jullie zeker niet – hier ten lande ontgaan zijn dat de Ramadan gisteren weer is begonnen. De ‘zalig Ramadan’ wensen waren weer niet van de lucht, alle journaals besteedden er ruimschoots positieve aandacht aan en ook Omejan dronk van zonsopgang tot zonsondergang de hele dag bier om zich in te leven in hoe het is om je collectief in te zetten ter meerdere eer en glorie van Allah. Zelfs stercolumnist Hanina van het Algemeen Dagblad schreef bij hoge uitzondering eindelijk een islam gerelateerde column. In zulk bovenaards schoon proza laten weten dat de Harira-soep erg bewerkelijk is maar ongezellig om in je eentje op te eten, rechtvaardigt mijns inziens iedere achterlijke traditie.

Driewerf houzee voor de Ramadan dus. Echter, er lijkt mij ook een groep mensen die niet zo blij is met het jaarlijks terugkerende maandje jezelf overdag uithongeren en geen water drinken. In onze op slachtofferschap drijvende hypermedia waren zij opvallend afwezig gisteren. Dat zijn de mensen die ondanks dat zij als kind met de islam geïndoctrineerd werden, zelfstandig en rationeel de wereld zijn gaan aanschouwen. Of de mensen die voor henzelf en hun omgeving een positieve boodschap uit de islam halen maar terecht niet inzien wat een maand jezelf uithongeren en dorsten daaraan bijdraagt. Of moslims die gewoon een hekel hebben aan kuddegedrag, gemeenschap – en familiegeneuzel. Kettingrokers, alcoholisten, feeders, auto-obesitanten en sexverslaafden.

Er zijn duizenden mensen met een moslimachtergrond die, om de goede lieve vrede met de familie of andere wel praktiserende moslims te bewaren, voor de schone schijn zich conformeren aan de Ramadan maar zich stiekem niet aan de voorschriften houden. En dan heb ik het niet over de miljoenen die dit op straffe van zweepslagen, gevangenisstraf of geldboetes in de islamitische landen doen. Gewoon hier in Nederland. De groepsdruk van Ramadan moslims schijnt nogal groot te zijn. Een maand lang, ieder jaar, worden ‘culturele moslims’ die terecht een kolere hekel aan de Ramadan hebben, auto-etnisch geprofiliseerd door hun ‘geloofsgenoten’! Zij moeten een maand lang stiekem aan hun dagelijkse levensbehoeften komen en aan al die andere lekkere en leuke dingen die het leven leefbaar maken. En dan na zonsondergang ook nog die bewerkelijke Hanina-soep naar binnen werken!

Aan hen is dit briefje van Omejan deze keer gericht. Kop op lieve mensen! Wij van Batavirus zijn in gedachten bij jullie. Vanwege één of andere stam die de maan aanbad in de pre-islamitische tijd, hebben jullie nog 29 dagen te gaan. Dus er komt een moment dat ‘wanneer je iets stiekem doet het twee keer zo lekker is’, niet meer opgaat en dat de bewerkelijke Hanina-soep je oren uitkomt. Als dat moment is aangebroken, doe je ogen dicht en denk dan aan die heerlijke hit van Modern Talking uit de jaren tachtig en zing mee uit volle borst!

Voetveeg: #HaarNaamWasAnnaSteijn

Haar naam was Anna Steijn, maar nu heet ze Anousha Nzume en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste racisme exploitanten van Nederland met een bijzondere expertise in huilbuien. De markt voor racisme exploitatie is gelukkig cyclisch met dank aan Zwarte Piet, maar dessalnietemin begint zij in de hysterische hypermedia de laatste dagen tekenen van verzadiging te tonen. Niet alleen DENKT Windvana Simons als racisme magneet de wind flink in de zeilen te houden, maar werd deze week ook nog de middelmatige snelprater Typhoon etnisch geprofiliseerd omdat hij afstak tegen zijn witte Misjubisi.

Lees verder Voetveeg: #HaarNaamWasAnnaSteijn